SAD SI MAMA, NIJE DA BAŠ MOŽEŠ SVE

To što si majka, ne znači da si rob. Imaš pravo na život i imaš pravo na SVE.

Znate onu poznatu: Sada si mama, nije da baš možeš sve. Ne bi smjela ovo, ne bi smjela ono… I tako u krug. 

Mislim si kako ih nije sramota uopće progovorit takvo šta. Ah da, nemaju ti srama. Ja mogu sve, ne samo ja, sve mame mogu sve. Istina, ne možemo živjet životom kakvim smo živjele, ne možemo ići svuda kako smo išle, ne možemo ići negdje bez dogovora sa bakom, nonom, dedom i cijelom mogućom familijom oko dogovora za čuvanje, ali vjerujte meni, MI i dalje možemo sve.

Jednom u mjesec dana vikend sa curama, možemo i dalje popit koju, i dalje smo zabavne, i dalje smo smiješne, i dalje se zafrkavamo i dalje razmišljamo i pričamo o nekom brutalnom izlasku o kojem maštamo (čekamo otvaranje svega).  I dalje smo one iste žene koje imaju potrebu da budu sređene, dotjerane i da se osjećamo ispunjeno u svakom pogledu. 

Svaki dan kosa u repu, jedva stigneš da se opereš kako spada,prvih par mjeseci smrdiš po bljuvotini, nos ti je stalno u njegovoj ili njenoj guzici, stalno moraš biti nasmijana, nemaš vremena biti bolesna, dijete te koliko god ga obožavaš počne živcirat. Ne znaš tko ti glavu nosi neke dane. Sve su to stvari koje mame dožive, osjećaju i upravo zbog svega toga navedenog imamo pravo na pokoji izlazak, pokoju čašicu više, imamo pravo na štikle, na crveni ili smeđi ruž( odaberite koji jer ne stoji svaki svakome). 

Ja sam nakon godinu dana imala prvi vikend bez svoga Nike, i to ne vikend nego jednu noć samo da bi se vidjela sa svojim ostalim mamama prijateljicama. Imala sam osjećaj kao da idem na proslavu 18 rođendana i bila sam toliko uzbuđena da ja noć prije nisam ni spavala kako treba. Šta znači malo odmora?! 

Vjerujte mi znači puno. A pogotovo nama samohranim majkama. Single mom rules.

Dok ovo pišem zanima me samo koliko mama ima a da razmišljaju isto kao ja. To što si majka, ne znači da si rob. Imaš pravo na život i imaš pravo na SVE. Imaš pravo na toplice sa curama. 

Ja Vam od srca želim cure /frendice kakve imam ja jer da nije bilo njih koje su me dizale i dižu i koje nisu dale sekunde da budem loše volje od prvog dana.

Hvala mojim curama šta su me izvukle iz kuće, hvala šta su isplanirale i dogovorile moj put. Hvala na svakom osmjehu koji ste izvukle iz mene i hvala na svakoj novoj gluposti koju sma čula. Volim vas.

Za Vašu informaciju, dobila sam pohvalu da izgledam kao da imam 25 godina. Sasvim solidno za jednu mamu. Zar ne?!

FOTO I TEKST: Iva Frankić

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.