RAD OD DOMA….why not

Rad od doma je svakako zahtjevan, ali uz ove trikove i malo estetike možete bar okruženje pretvorit u svoju korist. Jer mi se vodimo izrekom ako je oku ugodno i još funkcionalno, svakako će pripomoći da naš posao lakše obavimo.

Bez obzira trebate li funkcionalniji radni prostor ili želite preurediti, donosimo Vam par trikova kako biste rad od kuće učinili što ugodnijim!

1. Stolica

Ako radite kod kuće, tada znate da je vaša stolna stolica jedan od vaših najboljih prijatelja. Baš poput ljudskog prijatelja, i vaša stolica mora biti podrška, opuštena i u vašem životu s razlogom. Pri kupnji stolne stolice potražite onu koja će podupirati vaše tijelo tijekom cijelog dana. Značajke poput ruku ili savitljivih naslona učinit će sjedenje na stolici (6-8 sati) podnošljivijim.

izvor:@mycroatianhome
mogućnost kupnje:ikea

2. Radni stol

Dobar radni stol ključan je za obavljanje posla. S toliko različitih stilova, postoji nešto za svakoga. Izvršni dizajni u obliku slova L i U smatraju se tradicionalnim. Staklo, kutni ili plutajući dizajn smatraju se suvremenima. Kada kupujete novi radni stol, imajte na umu količinu prostora koja mu je dodijeljena. Ne kupujte nešto ogromno ako nemate mjesta za to. Ili ako je posao od kuće samo privremen, možete razmisliti o radnom stolu koji se može prenamijeniti za nešto drugo.

izvor:@organizirajtese
mogućnost kupnje:jysk


3. Tipkovnica

Osjećaju li se vaše ruke ikad umorne nakon što cijeli dan tipkate po tipkovnici? Ako je odgovor pozitivan, možda biste se trebali prebaciti na drugu tipkovnicu. Dostupno je toliko različitih vrsta tipkovnica. Postoje bežične tipkovnice, lijeve tipkovnice (za ljevičare u vašem životu) ili čak projekcijske tipkovnice. Ovisno o tome koristite li prijenosno računalo, tablet ili stolno računalo, stil tipkovnice može se razlikovati.

izvor:@leeaah_style
mogućnost kupnje:fruityseries

4. Svjetiljka

Promijenite svoj stil u uredu kod kuće nečim jednostavnim poput svjetiljke. Ne samo da pružaju svjetlost da biste mogli bolje vidjeti, neki čak imaju i dvostruku funkcionalnost. Podne svjetiljke izvrsne su ako imate manji stol i trebate iskoristiti prostor. Također se mogu koristiti za skladištenje ako imaju ugrađene police. Kupite zlatnu svjetiljku za stol kako bi se vaš stol osjećao malo klasičnije. Ako vam treba USB priključak za punjenje, neke svjetiljke imaju čak i tu dodatnu značajku. Bez obzira koji stil odabrali, svjetiljka će nadograditi vaš ured.

izvor:@tanjahrvatin.simicic
mogućnost kupnje:ikea


5. Motivacijski board

Sjećate se kad ste bili u školi i kad bi učitelj imao oglasnu ploču u učionici? Sadržavali su stavke poput kalendara, nadolazećih događaja / zadataka i rasporeda za taj dan. Oglasnu ploču možete uklopiti i u svoje stilove kod kuće. Ne samo da su od velike pomoći u održavanju organizacije, već mogu biti i super slatke! Neka važni datumi budu u vašem kalendaru ili upotrijebite bilješku uz objavu da se podsjetite da učinite nešto važno. Prilagodite ploče na način koji najbolje odgovara vama!

izvor:pinterest

6. Organizatori

Neki od vas možda imaju određeno mjesto za sve na svom stolu. Drugi jedva vide svoj stol kroz sve stvari na njemu (to se naziva organiziranim kaosom), ali točno znaju gdje se sve nalazi. U svakom slučaju, organizator stola rješenje je za održavanje radnog stola u izvodljivom redu. Postoji mnogo različitih vrsta, od jednostavnih do složenih. Zabavni uredski stilovi ili boje pomažu vam učiniti rad za vašim stolom toliko lakšim. Također vam pomažu da se osjećate kao da imate svoj život u redu, čak i kad to nemate.

izvor:pinterest
mogućnost kupnje:ikea

7. Ormari za spise

Pohrana je ključna ne samo da ostanete organizirani, već i da znate da su sve vaše datoteke sigurne. Sjajan način za pohranu datoteka je u ormaru za datoteke. Dva ormarića s ladicama dovoljno su mala da stanu ispod stola. Ako nemate radni stol, prilagodite drugi komad namještaja poput škrinje i pretvorite ga u “uradi sam” ormarić. Upotrijebite kontaktni papir ili boju kako biste ga učinili ugodnijim i kako biste ga uklopili u uređenje vaših uredskih stilova. Znajte da su vaši dokumenti sigurni, a da i dalje izgledaju nevjerojatno.

izvor@mycroatianhome
mogućnost kupnje:ikea

8. Biljke

Unesite zeleno (ne takvo!) U svoj kućni ured. Malo zelenila može vam uvelike pomoći da se vaš ured osjeća lakšim i svjetlijim. Započnite s malom biljkom koja lako stane na vaš stol kako bi joj dala neku boju. Ako biljka zauzima puno prostora na vašem stolu, sjetite se da je uvijek možete objesiti i o zid!

izvor@kapljice_srece
mogućnost kupnje:ikea

9. Motivacijske sitnice

Ponekad je teže raditi od kuće nego drugima. Ometanje dolazi iz mnogih izvora, uključujući i vas same. Kada vam treba dodatni nagon, dodajte neke motivacijske stavke u svoj uredski stil. Fotografija uokvirena na zidu, šalica za kavu ili sitnice mogu učiniti trik. Podignite ga na sljedeću razinu svojim omiljenim citatom na zidu. Pronađite ih ili ih pomiješajte s eklektičnim stilom. Poticajna i topla atmosfera posao u kući može učiniti povjetarcem.

izvor:pinterest
mogućnost kupnje: magical.book_lab

10. Slušalice

Iako ovo tehnički nije stavka za uredske stilove, možete raditi sa stilom s parom slušalica za poništavanje buke. Rad od kuće ponekad zna biti kaotičan. Uz rokove, mrežne sastanke i preglede rada, ponekad vam treba “tiho” da biste to učinili. Par slušalica može vam pomoći u uklanjanju neželjenih buka, što olakšava rad. Ako se tradicionalne slušalice osjećaju previše glomazno ili nisu u vašem stilu, isključite ih za slušalice. Mnoge su bežične, tako da ne morate brinuti hoćete li se zapetljati u kabel!

izvor:@just.a.val
mogućnost kupnje:fruityseries

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.