Putovati s djecom – što sve ponijeti i kako si olakšati

S dolaskom sunčanih razdoblja postajemo sve aktivniji pa tako za vikende češće planiramo kraća putovanja nego li što je tome slučaj u hladnijem periodu godine.

 

Potreba za pakiranjem udvostručava se kada imamo i malu djecu jer osim što nam je potrebno vrijeme kako bismo pripremili svoje stvari to moramo napraviti još jednom kako bismo na put ponijeli sve što može zatrebati našem djetetu (ili u mom slučaju njima dvoje).

Pospremiti posljednju stavku s popisa u kofer je sjajan osjećaj. Pospremiti posljednju stavku s popisa u kofer i znati da je sve u njemu organizirano i uračunato, još je bolji osjećaj.
Danas s vama dijelim svoju listu pakiranja za (vikend) putovanje s djecom. Ova cjelovita lista pomoći će vam i olakšati pripremu za svako putovanje sa svojom djecom.

 

Za što jednostavniju pripremu svakako razmislite i o sljedećem:

– Duljina putovanja, vremenska prognoza, uvjeti smještaja
Za početak je vrlo bitno definirati trajanje puta. Nije svejedno putujete li samo za vikend ili na godišnji odmor od 2,3 tjedna. Također nije isto putujete li usred zime ili za vrijeme ljeta. Da li možda u smještaju imate na raspolaganju mašinu za pranje rublja? Naravno, o ovom vrlo vjerojatno ni ne razmišljate ako putujete za vikend ali zasigurno vam je bitno ako planirate godišnji odmor od 2-3 tjedna provesti na istom mjestu. Sve to određuje količinu i vrstu odjeće koju pakiramo.

– Napravite popis stvari i imajte ga uz sebe kada se pakirate
Ako putujete za vikend računajte za djecu spremiti barem jednu odjevnu kombinaciju za svaki dan, a svakako je poželjno da tom broju dodate 1-2 kombinacije u slučaju da se zaprlja. Što se donjeg rublja i čarapa tiče također uvijek imajte rezervu uz sebe jer dok su djeca malena vrlo je vjerojatno da će vam ta rezerva zatrebati.

 

Dodatni savjeti:

• Koristite torbe/organizatore za pakiranje (vrlo su praktični, štede mjesto, stvari je puno lakše pronaći dok ste na putu i odložiti kad završite s korištenjem),
• Vertikalno slaganje odjeće prema KonMari metodi i ovdje mi se pokazalo izuzetno praktično.
To pogotovo vrijedi ako koristite kofere i ne raspakiravate se prilikom dolaska na destinaciju te sve držite u njemu. Jasno vidite s čime raspolažete i posegnete za onim odjevnim predmetom koji vam u danom trenutku treba.
• Uz sebe uvijek imajte pripremljenu priručnu torbu s potrepštinama za djecu.
• Svako je dijete različito i spremno za različite razine odgovornosti. Nemojte se bojati uključiti ih u postupak pakiranja ili im dati odgovornost da sami spakiraju svoj mini ruksak i svoje omiljene igračke za zabavu.

 

Stavljamo Vam Lista za pakiranje koju možete koristiti prilikom spremanja za putovanje.

Vodimo vas u jedan od najvećih kampova u Hrvatskoj
Putujemo u Zavratnicu

 

2 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published.