TKO SMO I ZAŠTO SU POKRENUTE MAME KVARNERA

Incijativa je krenula virtualnim komuniciranjem, raznim druženjima na kavama i pričama o majčinstvu te o tome što nedostaje u našem gradu i čime bismo mogli poboljšati nedostatnost sadržaja za riječke majke. U prosincu prošle godine odlučile smo naše ideje ostvariti organizirajući event u Teatro Lounge Baru, a široj javnosti te posebice riječkim majkama pomogla nam je predstaviti nas  Stilueta. Od početne virtualne komunikacije, upoznavanja, zatim planiranja novih susreta, pa sve do brojke od tridesetak majki s područje Rijeke i okolice.

Kroz takva online druženja ustanovili smo da u gradu Rijeci i okolici nema nekih sadržaja ili događanja koja se bave životom žene koja ujedno ima i ulogu majke. Upravo u toj činjenici razvila se ideja o mogućnosti pokretanja ove inicijative koja bi pokrenula i oživjela zapostavljen vid života žene i majke u društveno-kulturnom smislu.  Dakle, možemo reći da je to inicijativa i zajednica mama grada Rijeke i okolice s ciljem poticanja društvenih događanja, stvaranja raznih projekata te u konačnici i humanitarnih akcija, no i raznih edukacija. Inicijativa takve slične vrste postoji u Zagrebu, no Rijeka nije imala prilike u tom pogledu. Početno virtualna druženja postala su stvarnja druženja na pićima, a upravo u nizu takvih druženja rodila se ideja o “Mamama Kvarnera”.

Ciljevi ove zatim inicijative i zajednice jesu okupljanje što većeg broja majki koje žele na bilo koji način sudjelovati u stvaranju kvalitetnog i većeg broja sadržaja za majke Kvarnera, a time ujedno i promicanje važnosti majčinske uloge, educiranosti, osviještenosti, uvažavanja, solidarnosti i razmjene iskustava. Jedan od ciljeva je i poticanje i organiziranje raznih edukacija i radionica, a u konačnici i cjelokupno promicanje i zalaganje za razna prava žena.

Mame Kvarnera” pozivaju sve zainteresirane da nam se pridruže. Pod ovime zainteresirane mislimo ne samo na majke, već i one koje to žele postati, no i svaku ženu koja želi na neki način sudjelovati u “ženskim temama” ili pak stvaranju još veće zajednice i održavanju jedinstva kroz razne društvene, kulturne i edukativne obrasce. Naša vrata širom su otvorena, a ovo radimo za sve!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.