Osvježavajući cheesecake bez pečenja

Ljeto, sunce, vrućine pa kome treba još i paljenje pećnice. E pa, TONKINA KUŽINA  donosi upravo takav jedan recept .

Zbog čokolade u kremi ne trebate koristiti niti želatinu, a umak od borovnica možete koristiti topao, i to prije serviranja ili odmah stavite sve i na hlađenje.

 

Cheesecake

Priprema

Podloga

• 150 g keksa grancereale  CROCCANTE

• 70 g otopljenog maslaca

• 1 prstohvat soli

 

Krema

▪️300 g bijele čokolade

▪️300 g krem ​​sira

▪️200 g kiselog vrhnja

▪️Korica limuna

 
 

Umak od Borovnica

▪️200 g borovnica

▪️100 ml vode

▪️ 40 g  smeđeg šećera

▪️ 1 žlica škroba

 

Postupak

  1.  Narežite čokoladu i stavite je da se lagano na pari topi. Vi je možete otopiti i u mikrovalnoj.
  2. Usitnite kekse. Možete ih staviti u vrećicu i usitniti valjkom ili to napravite u sjeckalici. Pomiješajte keks s otopljenim maslacem i soli.
  3. Stavite podlogu u kalup i dobro utisnite smjesu s žlicom. Stavite u hladnjak dok radite kremu.
  4. S pjenjaćom pomiješajte krem sir, kiselo vrhnje i koricu limuna. Postupno dodavati otopljenu čokoladu uz miješanje.  Prelijte pripremljenu kremu preko smjese ok keksa. I stavite na hlađenje.
  5. U zdjelicu stavite borovnice, dio vode i šećer. Ostavite malo vode u koju umiješajte škrob.
  6. Kad borovnice zakuhaju dodajte škrob, dobro promiješajte i pustite da se sve zajedno krčka oko 5 minuta.
  7. Ostavite da se umak od borovnica ohladi i prelijte ga preko sredine torte.
 
TEKST I SLIKE: TONKINA KUŽINA

 

 

 

 

 


 
 

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.