Ombre cheesecake

Ljetno osvježenje pronalazimo u ovom divnom voćnom cheesecaku koji je za sve nas pripremila Elena.

U nastavku vam donosimo cijeli recept koji vrlo lako možete pripremiti iz udobnosti svog doma.

 

Priprema

Podloga
  • 200g digestive keksa
  • 100g maslaca
Keks izmrviti, maslac rastopiti, zajedno pomiješati i utisnuti u kalup. Staviti u frižider dok radite kreme.
 
 
Želatina
  • 10 listića želatine (ili paketić i pol želatine u prahu)

Potopite pola listića u jednu posudu s vodom, pola u drugu posudu (prema uputama na pakiranju).

 
 
Smjesa od borovnica
  • 300g borovnica (svježih ili smrznutih)
  • cca 3 žlice šećera u prahu

Borovnice i šećer pomiješati i zagrijavati na laganoj vatri ili u mikrovalnoj dok borovnice ne puste sok (npr. oko 3-3,5 min u mikrovalnoj). Sada jednu polovicu želatine umiješati u borovnice.

 
 
Krema
  • 300g mascarponea
  • 500ml vrhnja za šlag
  • 300g grčkog jogurta
  • sok pola limete
  • 3-4 žlice šećera u prahu
Odvojiti 100ml vrhnja za šlag, a ostalo sve zajedno izmiješati pjenjačom. 100ml vrhnja za šlag zagrijavati do vrenja pa u toplo umiješati drugu polovicu želatine i zatim sve skupa u ostatak kreme.
Kremu podijeliti na tri dijela. U prvi dio umiješati cijele borovnice i malo soka (za intenzivniju boju može se dodati prah aronije,  ili boju za kolače), u drugu samo dio soka (opet možete boju “pojačati” po želji), treći dio kreme ostaje bijeli.
 
 
Na pripremljene kekse izliti najtamniju kremu pa staviti 10tak min u zamrzivač da se malo stisne kako bi se poslije bolje vidjeli slojevi, zatim svjetliju kremu s borovnicama i na kraju bijelu. Ostaviti u frižideru preko noći i ukrasiti po želji.
 
 
 
 
Nadamo se da ćete se okušati u pripremi ovog kolača i tako se bar malo rashladiti po ovim vrućinama.
 
 
TEKST I SLIKE: Elena
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.