Makeup za prekrivanje melasme – hiperpigmentacije

Melasma je često stanje na koži lica u obliku smećkasto sivih mrlja. Ovaj oblik hiperpigmentacije se najčešće pojavljuje na obrazu, čelu, mostu nosa, bradi i nadusnici.

 

 

Uzrok?

Uzroka je više: izloženost suncu, hormoni, uzimanje određenih lijekova ili proizvoda za njegu lica, genetika.

Kod velikog broja žena često se razvije u trudnoći ili neposredno nakon poroda, pa su tako i moje mrljice nastale nakon poroda. Smećkaste su i srećom nisu jake pa mi ne predstavljaju značajan estetski problem.
Za one koje se osjećaju ugodnije bez njih u nastavku vam pišem kako ih prekriti pomoću šminke, a za njihovo uklanjanje i tretiranje se svakako obratite stručnoj osobi.

 

Prvi korak je uvijek hidratacija kože i SPF koji je izuzetno bitan u borbi protiv melasme.

 

FOTO:Unsplash

 

Korektor

Jedan od načina kako prekriti melasmu je upotreba korektora u narančastom tonu ispod concealera ili pudera. Korektor u laganom sloju tapkajućim pokretom nanesite samo na područje hiperpigmentacije. Ton korektora ovisi o tonu mrlje, ako je ona svjetlija potreban je svjetliji korektor, dok će kod jače vidljive hiperpigmentacije biti potreban korektor jače i tamnije narančaste boje. Time ćemo neutralizirati mrlju i spremni smo za nanošenje concealera i pudera.

Ton pudera neka svakako bude prilagođen tonu kože, a ne mrlji, a njih također nanesite tapkajućim pokretom kako ne bi obrisali korektor ispod. Jedan od alata koji je super kod šminkanja ovog tipa je spužvica ili nešto što sigurno imate a to su vaši prsti.
Dugotrajnost šminke osiguramo tako što nanesemo puder u kamenu ili prahu.

 

Puder

Ako vam se način s korektorom čini kompliciran predlažem korištenje pudera jače i pune prekrivne moći koji će sam uspjeti prekriti mrlju. Ako je ona prisutna na većini lica i poprilično je vidljiva ovo je super opcija. Kod pudera koji imaju punu prekrivnu moć nemojte zaboraviti nanijeti konture ili bronzer u kombinaciji s concealerom koji će vratiti dimenziju licu.

FOTO: Iva Mokran Peranić (@makeup by iva)

 

Ovi koraci i odgovarajući dekorativni proizvodi pomoći će u sakrivanju mrljica ako one predstavljaju estetski problem i želite odmah vidljivi rezultat.

 

 

_________________ POVEZANI ČLANCI __________________

4 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published.