Majčin dan u životu samohrane mame

Uvijek sam se veselila majčinom danu jer je za mene majka SVE,oduvijek bila i bit će. A onda s druge strane tu je bila i baka, moja druga majka. Njih dvije zauvijek. Veselila sam se danu kada ću ja postati majka i slaviti taj dan. Zamišljala sam to i ostvarilo se prošle godine.

 

Rodila sam, postala majka i dobila taj čuveni dan. Sada i meni moji doma mogu čestitati Majčin dan, dati mi pusu i kupiti mi cvijet. Poseban je to dan. Dan kada žene slave što su majke, ponosne su što su majke. Djeca na taj dan crtaju za svoje majke, ljube ih, ponosno pokazuju svoju majku. To bi trebalo slaviti svaki dan ali eto odabran je datum, zato ga slavimo i proslavimo kako treba.

 

Ja ne mogu dočekati svoj prvi crtež 🙂 Niko je zaista jedno veselo predivno dijete koje je moj život preokrenuo naopako, ali u pozitivnom smislu.

Nas dvoje smo sami, i vjerujte mi ništa nam ne fali. Uzajamna ljubav, puno zagrljaja, poljubaca…SVE IMAMO.

Da je lako nije, ali kada si u glavi napraviš i posložiš da ti ne možeš imati ono “U DVOJE JE LAKŠE”, život je puno ljepši. Još se snalazim, još nije sve leglo na svoje, ali polako sigurnim koracima ide k tome. Meni snagu daje Niko.

Pitaju me mnogi vjerujem li u ljubav?! Naravno da DA, i to mi Niko daje i naučio me pravoj iskrenoj ljubavi. Ljubavi kakvu nisam sanjala da mogu imati. Povezanost majke i djeteta je nešto neopisivo.


Dani su nam svakakvi. Ima dana kada smo doma, ima dana kada smo vani, kada šetamo, volimo plesati, volimo jest, volimo se smijati, volimo dramit, volimo se sakrivati volimo krast čarape, volimo mami radit piiiiiiiii…po kući ali sve to ulazi u opis radnog posla.
Čekala sam da me stalno počne zvati i sada ne vadi iz usta MAMA!

Vjerujem da se sve u životu događa s razlogom. Kažu ajme sama si… Jesam ali sretna i ispunjena. Bolje biti sama sa svojim djetetom nego s nekim tko ti ništa u životu ne može i neće da pruži osim samoće, nesreće, tuge, plača…

Sve Vi koje mislite da se to ne može vjerujte mi da se može. Sve koje se osjećate prestrašeno vjerujete mi da nemate razloga za to. Ima ljudi koji će biti uz Vas, ima nas koji će pomoći kao što imam i ja svoje anđele oko sebe.

Ovim putem bi zahvalila svim prijateljicama i ženama koje su uz nas od prvog dana. Jer dobro je imati takve ljude da izbaciš iz sebe ono što moraš 🙂


Samohrane majke, mame koje same brinete o djetetu, mame koje ste ostavljene, mame koje ste povrijeđene, mame koje se borite i dalje…nemojte odustajati od sebe i svoga djeteta. Ne odustajte od svojih snova i ciljeva. Možda se neće odmah ostvariti, možda neće odmah sve ići po planu ali step by step. Sve dođe na svoje. Puno puta kažemo JA TO NE MOGU, ali upravo je suprotno. Mi majke možemo SVE!!! Mi smo lavice, kraljice, i nijedan tsunami nam nije ravan. Živjele mame i sretan Vam Majčin dan.

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.