Kupnja beauty proizvoda online

Kupnja putem interneta popularnija je više nego ikad, a ovo vrijeme pandemije svakako pogoduje tome. Neke beauty brendove koje smo prije mogli vidjeti na raznim tutorialima preko youtubea možemo napokon pronaći u našim trgovinama, ali još uvijek nismo ni blizu velikih europskih gradova po pitanju ponude.

Nekad je rizik online kupnje bio veći, ali danas je to sve puno sigurnije i dobro je što se zamjene mogu uglavnom lako napraviti te se može bezbrižnije uživati u procesu kupnje.
Velika prednost je sto je online trgovina dostupna 24/7, često imaju fora popuste i uz kupljeno možete dobiti i testere drugih proizvoda.

 

FOTO:Unsplash

 

Za one koje se odluče na online kupnju evo par savjeta:
1. čitajte recenzije,
2. kupujte samo u trgovinama sa sigurnim načinom plaćanja,
3. provjerite politiku shippinga i povrata,
4. provjerite da su svi uneseni podaci točni.

 

U Hrvatskoj su najaktualnije sljedeće web stranice po pitanju beauty proizvoda:
notino.hr (dostava DPD 20,00 kn, više opcija plaćanja, preko 55000 proizvoda u ponudi, povrat 90 dana od dana isporuke)
fabuspot.com (besplatna dostava putem GLS-a, više opcija plaćanja, rok povrata 14 dana od dana preuzimanja),
douglas.hr (dostavlja GLS 35,00 kn, preko 360 kn besplatna dostava, više opcija plaćanja, povrat u roku od 14 dana od dana preuzimanja)

 

FOTO:Unsplash

 

Ako želite naručite van naših granica i Europske Unije dobro razmislite i napravite računicu jer od 1.7.2021. na sve pošiljke koje dolaze iz trećih zemalja i koje se isporučuju na temelju e-trgovine naplaćuje se PDV ovisno o vrijednosti pošiljke plus trošak špeditera u iznosu od 18 do 90 kn zbog procesa carinskog posredovanja. Na makeup se ne plaća carina, ali PDV i trošak špeditera nisu baš mali.

 

Popularne web trgovine van EU:
1. Feelunique
2. Cult Beauty
3. Look Fantastic
4. Beauty Bay

Sve navedene e-trgovine trenutno nude određene popuste, neke čak i free delivery. Pravila povrata i zamjene su jednostavna i ono što je bitno korisnička služba dobra je i dostupna. Osobno sam koristila sve navedene stranice, ali još dok je Velika Britanija bila u EU. Moje iskustvo je pozitivno, naručivala sam makeup i proizvodi su autentični, plaćanje i povrat artikala prošao je bez problema.

 

Kad uzmemo u obzir sve, treba dobro izračunati da li nam se isplati naručivati izvan EU i koliko neki proizvod baš jako želimo, obzirom u Hrvatskoj putem online kupovine ili u klasičnoj trgovini imamo dostupne dobre beauty proizvode, a i Sephora u Trstu nije daleko.

 

 

_________________ POVEZANI ČLANCI __________________

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.