Kreativna Uskrsna radionica za mame i djecu

uskrsna radionica

Nastavljajući tradiciju i suradnju sa Momax Hrvatska koju smo započeli Božićnom radionicom za mame, ovaj Uskrs smo pod vodstvom Andree organizirali Uskrsnu radionicu za djecu i mame.

 

 

Cilj dvije radionice je socijalni kontakt  i razvoj motorike te poticanje na kreativna razmišljanja što su djeca objeručke prihvatila.

 

PRVA RADIONICA

Prva aktivnost je izrada uskršnjih zečića od čarapica u više veličina, za dekoraciju blagdanskog stola ili dječje sobe. Radionicu započinjemo upoznavanjem i razgovorom o nadolazećem blagdanu Uskrsa a voditeljica potiče djecu pitanjima: što nas veseli za Uskrs, što ukrašavamo, koje nas životinje najviše podsjećaju na Uskrs, zašto? Slijedi kratko objašnjenje zadataka i započinje izrada uz vođenje. Imamo pripremljene čarapice u pastelnim bojama, tanki konop,  trakice raznih uzoraka i rižu. Čarapice punimo rižom i vežemo s dva konopčića tvoreći tako trbuh i glavu. Zatim od viška čarapice iznad glave režemo i tvorimo uši. Lijepimo oči, ocrtavamo usta te ispod vrata vežemo ukrasne trakice a iza lijepimo mali pompon kao repić.

 

 

DRUGA RADIONICA

Druga aktivnost je izrada trake za glavu od papira s motivima zeca, ali i drugih životinja koje povezujemo s proljećem: pilića, skakavca, ovčice, miša, pijetla, kravice, praščića, miša. Od papira izrezujemo trake te zasebno, po unaprijed pripremljenim shemama, obrise naših životinja te ih lijepimo i spajamo. Dodajemo detalje ušiju, oči, obraza i to u drugim bojama papira i raznim flomasterima.

 

Sama radionica je trajala dva sata s manjim pauzama za sokić i kolačiće naše drage slastičarne Zvončarice koja je za djecu pripremila muffine gdje su i djeca sama ukrašavala.

 

Da djeca, a i mame, ne bi otišli praznih ruku doma pobrinuo se Momax Hrvatska sa prigodnim poklončićima te Karbon sa svojim kreativnim setom.

 

I ova radionica je bila otvorena za sve mame, te ćemo tu tradiciju nastaviti njegovati i dalje. Te vas ovom prigodom pozivamo da nas pratite jer pripremo nešto samo ISKLJUČIVO za nas mame.

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.