Karika koja nedostaje

kreativni studio karika

Pokretanje vlastitog posla ideja je koja privlači mnoge, ali malo tko se odvaži uploviti u poslovne vode i slijediti svoje snove. Za pokretanje vlastitog posla glavna je ideja, a tu je Andrea, vlasnica kreativnog studia Karika, i više nego bila dosljednja.

TKO JE ANDREA?

Karika je kreativni studio koji vodi Andrea Peračković Žigo, profesorica likovnog odgoja te posljednjih godina riječkim ljubiteljima ručnog rada, poznatija kao Čudovišna, osnivačica brenda Čudovišna keramika.

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Čudovišna keramika (@cudovisna)

 

Andrea se cijeli život bavi nekom vrstom kreativnosti: kroz samo obrazovanje, kasnije kroz organizaciju izložbi galerijskog prostora Udruge Trag koju je osnovala s nekoliko kolega, vođenja likovnih radionica te naposljetku kroz dugogodišnji rad, dizajn i proizvodnju keramike za svoj brend. Tako se i pojavila potreba da spoji svoju primarnu struka a to je likovna pedagogija s kreativnošću i slobodom kreiranja radionica. Kroz razna područja i tematike u svom studiju želim pružiti djeci, ali i odraslima, mjesto gdje će se razvijati, igrati, odgajati, osobno rasti, susretati se, izmjenjivati iskustva i zabaviti se kroz poticaje i kreativan, osmišljen i vođen pristup.

 

karika kreativni studio

 

ŠTO JE KARIKA?

Svjesni svakodnevnih izazova, manjka individualnog pristupa, slobode izražaja, svjesnosti o osobnom razvoju svakog djeteta i pojedinca Andrea, želi kroz ovaj studio omogućiti i ponuditi drugačiji pristup svakome. Posebno u vremenu kada digitalni sadržaji imaju značajne uloge u odgoju i razvoju djece, kada su i odrasli, ne samo djeca, u opasnosti od preupotrebe tehnologije i posljedica koje ona donosi.

 

 

U studiu će biti dobrodošli i kreativci, predavači, spisatelji, znanstvenici, umjetnici koji će održati radionice, predavanja i druge aktivnosti. Kreativni Studio Karika osmišljen je kao mjesto opuštenog odgoja i rasta, kreativnog razmišljanja i izražavanja, učenja, kontakta i komunikacije kroz igru i ugodnu atmosferu.

 

To je mjesto prilike i promjene, mogućnosti, osnaživanja i oslobađanja međuljudskih odnosa. Na taj način želim dati barem mali, ali ne manje važan, doprinos u stvaranju boljeg društva. Samim time studio je upravo – karika koja nedostaje.

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @karika.kreativnistudio

 

PROGRAMI KARIKE

Likovne radionice

→ Kroz likovne radionice, djeci želimo ponuditi likovno i kreativno izražavanje te učenje likovnog jezika na zabavan i poticajan način. Svima su poznate prednosti likovnog izražavanja od najranije dobi. Kroz likovne radionice, djeci želimo ponuditi likovno i kreativno izražavanje te učenje likovnog jezika na zabavan i poticajan način. Svima su poznate prednosti likovnog izražavanja od najranije dobi. U starijim skupinama posvetiti ćemo se upoznavanju likovnog jezika i tehnika, kroz maksimalnu slobodu izražavanja pojedinog djeteta, kako bi čim više razvijali interes za likovni rad, maštu, kritičko razmišljanje, slobodu misli i djelovanja.

 

 

Kreativno jutro

→ Svakog dana u jutarnjim satima (8-12h) boraviti ćemo u prostoru studia i zabavljati se raznim igrama i aktivnostima. Jutarnjim istezanjem započinjati ćemo dan a zatim ćemo razgovarati, čitati i glumiti priče te svakako imati jednu kreativnu radionicu. Aktivnosti ćemo prilagoditi danima u tjednu, prigodnim temama, godišnjim dobima i svemu što djecu u trenutku bude zanimalo

Proslave rođendana

Tečaj keramike za odrasle

→ Svima su dobro poznate blagodati rada s glinom. Njeno terapeutsko djelovanje je neupitno. Uzeti komad gline u ruke, stisnuti ga, dodati, izvaljati, oblikovati materijal u predmet, ukras, skulpturu, ima zaista oslobađajuće djelovanje. U ugodnoj atmosferi studija uz glazbu, motivirajuće i veselo društvo, učiti ćemo tehnike oblikovanja gline, oslikavanja i glaziranja ali prije svega opuštati ćemo se i spontano dozvoliti da nas glina odvede u neistražena područja. Karika koja nedostaje: pokloniti sebi poticaj za razvoj kreativnosti i vrijeme za sebe.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Čudovišna keramika (@cudovisna)

 

 

Volim kaRiku, ljetni kamp

→ Kamp će se održavati tokom ljetnih praznika u trajanju od 5 dana. Vaše će dijete moći s nama aktivno provesti pet dana i zabaviti se kroz likovne aktivnosti, igre, zabavu, kupanje, posjet Muzeju grada Rijeke, filmski dan, kupanje i još mnogo toga.

 

 

Andrei se mi svakako pridružujemo u  radionicama, a ako i vi želite sudjelovati za sva pitanja i info o radionicama pogledajte na web stranici   STUDIO KARIKA.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.