Hrvatska edukativna aplikacija koja je oduševila djecu i roditelje

Više od godinu dana na našem tržištu postoji nova, inovativna i edukativna aplikacija. Riječ je o aplikaciji 4D Animal Kingdom tvrtke AkiraFirefox, koja predstavlja interaktivni način učenja stranih jezika i zanimljivosti o životinjskom svijetu kombinacijom igraćih karata i aplikacije na mobilnom telefonu. U setu dolaze 23 karte s likovima životinja koje, gledane kroz aplikaciju, “ožive” uz pomoć 4D projekcija te se odabirom jezika (hrvatski, engleski ili njemački) može čuti njihov naziv na pojedinom jeziku, zvuk kojim se glasaju, ali mogu se doznati i zanimljivosti o svakoj od njih.

Samu aplikaciju je osmislio Davor Bestić, osnivač tvrtke Akira Firefox, a sama izrada se isto odvija u Hrvatskoj. Može se sa sigurnošću reći da je ovo velika novost na kako na našem tako i na svjetskom tržištu, jer se do sada nije pojavilo ništa slično.

Ovaj tjedan smo ih imali priliku isprobati  i možemo samo reći da je nas kao roditelje, a i našu djecu aplikacija oduševila. Ovo svakako ulazi u kategoriju kada je  tehnologija u našoj službi, a ne obrnuto.  Po pozitivnim reakcija na Googlu i Apple storeu gdje i samu aplikaciju možete preuzeti, vidi se oduševljenje zadovoljnih korisnika.

4D Animal Kingdom je aplikacija koja pomoću tehnologije proširene stvarnosti “oživljava” neke od najpoznatijih životinja svijeta!
Kroz zabavan i interaktivni sadržaj, možete naučiti nazive životinja na čak 4 jezika: Hrvatski, Engleski, Njemački i Talijanski, geografsku lokaciju staništa te pregršt zanimljivosti o svakoj od životinja u naraciji nativnih govornika na Hrvatskom i Engleskom jeziku. Na info karti koja dolazi sa setom karata nalazi se aktivacijski kod s kojim pokrećete aplikaciju.
 
 
FOTO: AkiraFirefox

 

4D English Alphabet predstavlja interaktivni način učenja Engleske abecede. Uz  aplikaciju i karte Vaši najmlađi mogu na drugačiji i zabavniji način naučiti pisati i izgovarati slova abecednim redom, kao i upotrebljavati ih u riječima i rečenicama.

FOTO: AkiraFirefox

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @vanja_zalaj

 

4D Deutsches Alphabet predstavlja interaktivni način učenja Njemačke abecede. Uz našu aplikaciju i karte Vaši najmlađi mogu na drugačiji i zabavniji način naučiti pisati i izgovarati slova abecednim redom, kao i upotrebljavati ih u riječima i rečenicama.

 

FOTO: AkiraFirefox

 

 

 

 

POZNATE MAME O ISKUSTVU KORIŠTENJA

Mama Sara @s.detail.s

“Stigao je novitet u interaktivnim igrama, a radi se o setu karata 4D Animal Kingdom uz kojeg najmlađi na kreativan način uz čudesne 4D animacije mogu naučiti razne detalje. 4D abeceda je fenomenalna i zabavna igra, ne samo za klince, nego i za roditelje. Uz jednostavnu aplikaciju možeš poslušati kako se slovo izgovara, riječ koja počinje s tim slovom pa i cijeli rečenicu s tom riječi. Paralelno, dok slušaš možeš proučavati taj predmet u 4D-u, sve kroz tu istu aplikaciju! “

 

Mama Sonja @sonja88k

“Odlična zabava za sve nas. Kroz kartice se i uče jezici, tako da mi je to to veliki +. Djeca oduševljena. Definitivno ih nosimo i na more. Rade na način da se na mobitel skine njihova aplikacija i zabava može početi.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Sonja Knežević (@sonja88k)

Mama Kristina @mamine_perlice

“Jutros su nas probudili nekakvi čudni zvukovi, a u sobicu ušetala nekakva ogromna slova pa čak i prava kraljica. Koje veselje, možete samo zamisliti. S obzirom da sam u stalnoj potrazi za fora igrama koje će moju djecu zanimati vise od 2 minute, a ujedno ih i potaknuti na učenje, kupnja ovih karata je bila dobitna kombinacija. Vjerujem da znate kako učenje stranog jezika pozitivno utječe na djetetov kasniji razvoj, stvara samopouzdanje, te olakšava učenje stranog jezika za kasnije. Uz @4d_magic_alphabet Vaše dijete može čuti pravilan izgovor slova i rijeci engleske abecede, te ista ta slova i rijeci naučiti pisati i upotrebljavati u rečenicama. Potaknite svoje dijete na učenje stranog jezika i zabavite se zajedno s njim. “
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kristina Matokovic (@mamine_perlice)

 

 

Mama Vanja @vanja_zalaj

“Vrijeme u karanteni provodimo smijajući i igrajući se. Idealne za igru i učenje su @4d_magic_alphabet karte.
 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @vanja_zalaj

Mama Martina @mamartiina

“Već ste vidjeli na mom profilu videe Mijinog oduševljenja ovim @4d_magic_animals kartama. Karte rade pomoću aplikacije koja predstavlja interaktivni način učenja stranih jezika i zanimljivosti o životinjskom svijetu. U setu dolaze 23 karte s likovima životinja koje, gledane kroz aplikaciju, “ožive” uz pomoć 4D projekcija te se odabirom jezika (hrvatski, engleski ili njemački) može čuti njihov naziv na pojedinom jeziku, zvuk kojim se glasaju, ali mogu se doznati i zanimljivosti o svakoj od njih. Uglavnom, zabava je zagarantirana, pogotovo uz kv-kva, zeku i leptirića.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Martina Tomljanović Molnar (@mamartiina)

 

Kartice svakako spadaju pod novi način učenja i kvalitetno provedeno vrijeme uz mobitel. .

Sada bez grižnje savjesti djeca uz pomoć tehnologije – uče!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.