Down Syndrome

Down Syndrome International (DSI) službeno je odredio 21. ožujka kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Datum simbolizira tri reprodukcije 21. kromosoma, što je glavno genetsko obilježje osoba s Down sindromom.

Ova djeca i mladi trebaju posebnu pažnju, tijekom odrastanja različite medicinske i rehabilitacijske postupke (edukacijsko-rehabilitacijski i logopedski tretman, fizikalne terapije) te posebne metode učenja. Mogućnosti osoba s Down sindromom također su daleko veće nego što se u prošlosti mislilo. Ovaj poremećaj je vrlo kompleksan te zahtijeva veliku angažiranost cijele obitelji oboljelog djeteta. U razdoblju djetinjstva potrebna im je obitelj, a zatim je potrebno osamostaliti ih za samostalan život. Ipak, cijeli život im je potrebna tuđa njega i pomoć.


Zato smo mi na ovaj dan odlučili dati dio sebe. U suradnji sa Udrugom za Down sindrom Rijeka 21 svaki story objavljen na IG sa naznačenim tagiranjem @mame.kvarnera gdje se vidi različitost na nogama sa čarapicama koje nosimo, darovati ćemo 2kn.


Uključi se i ti u izazov čarapa koji slavi ljudsku jedinstvenost.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.