Celulit je normalan, pa se počnimo ponašati tako

Skoro je ljeto, što znači lijepi dani i tople noći, ali to vuče i također često zastrašujući izraz: kupaći kostimi.

U svijetu opsjednutom glatkom kožom i mršavošću, normaliziranje celulita lakše je reći nego učiniti. Ako se zbog ovih rupica ne osjećate dobro, to je potpuno razumljivo.Ne samo da je vaš celulit potpuno bezopasan, već ga imaju gotovo svi.

Zapravo, između 80–90% odraslih žena može imati neki oblik celulita.Može se početi pojavljivati ​​već u pubertetu, a može se dogoditi i tijelima svih veličina. Drugim riječima, vaš celulit nije pokazatelj vašeg cjelokupnog zdravlja!

 

Znam, da nisam jedina žena koja se jako trudi sakriti svoj celulit i znam koliko utječe na sve, od izbora odjeće do spola.

 

 

što je uopće celulit?

Pojednostavljeno rečeno, celulit je pojava kvrgave, udubljene kože na mesnatim dijelovima tijela. Celulit je prirodno uzrokovan načinom na koji se naša koža povezuje sa mastima i mišićima. Koža je za mišić privezana vlaknima nalik užetu koja se protežu kroz srednji sloj masti. Kako se masnoća nakuplja, gura se prema koži, a vlakna se povlače prema dolje. To ponekad stvara rupice na koži, odnosno celulit.

Celulit je obično najuočljiviji na dijelovima našeg tijela koji pohranjuju masnoće. Za većinu žena to su bedra, bokovi, stražnjica i trbuh. Ni celulit nije uvijek vidljiv. Pokušajte stisnuti mesnati dio tijela tamo gdje koža izgleda glatko. Vjerojatno ćete primijetiti da, kad se stisne, koža izgleda valovito ili kvrgavo. To je celulit, bez obzira vidite li ga stalno ili ne.

 

Činjenica: celulit nije loš.

Jedna tjelesno pozitivna mantra koju možemo izgovarati: težina nije pokazatelj zdravlja. Isto tako, vaš celulit nije pokazatelj zdravlja. Da, celulit je uočljiviji kod ljudi s više tjelesnih masnoća. Ali celulit se može (i pojavljuje) na tijelima svih veličina.

Ako želite spriječiti ili liječiti celulit, gubitak kilograma možete uzeti u obzir kao jedan od pristupa. Ipak, znajte da je celulit puno kompliciraniji od toga, a tjelesna masnoća nije jedini faktor. Hormoni i genetika također igraju ulogu. Uz to, celulit je uzrokovan raspadom kolagena , koji se s vremenom prirodno javlja u većini tijela. Zdrava prehrana i vježbanje definitivno mogu poboljšati vaše zdravlje, iznutra i izvana. No, prihvaćanje celulita možda je lakše od pokušaja da ga se riješite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff)

 

Celulitni piling? NE POSTOJIIIII

Od holivudskih slavnih do Instagram influencera, masovni mediji promiču nerealne standarde ljepote. Potpuno glatka koža bez pora obično je rezultat raznih filtera ili  Photoshopa, a ne prave kombinacije proizvoda za njegu kože – ti su ideali jednostavno nedostižni.

Neki proizvodi za njegu kože poput krema i pilinga tvrde da s vremenom smanjuju ili se u potpunosti rješavaju celulita. Ali, istini za volju, nema puno medicinskih dokaza da ti proizvodi išta čine. Zbog načina na koji lokalni kofein privremeno sužava krvne žile, pilingi kave mogu privremeno poboljšati izgled celulita. Postupci u ordinaciji poput laserske terapije (iako ponekad kratkoročno učinkoviti) ne moraju nužno imati dugotrajne rezultate, a daljnja su istraživanja još uvijek potrebna.

U osnovi, što se tiče tretmana protiv celulita, mislimo da bi bilo bolje da uštedite novac. Iako se prihvaćanje celulita možda neće dogoditi preko noći, ipak možete biti osnaženi ako ne dopustite da marke iskorištavaju vaše nesigurnosti radi zarade.

 

FOTO: profimedia

 

Ti si dovoljna!!!!

Bez obzira na to koliko tjelesne pozitivnosti pozdravljate u svom životu, prihvaćanje tijela nije nešto što možete jednostavno provjeriti -popis. Umjesto toga, to je putovanje tijekom cijelog života. U redu je ako se danas ne osjećate dobro zbog celulita – još uvijek možete priznati da izgled kože ne određuje vašu vrijednost. Ljubav prema sebi nikada nije jednoznačna. Dajte svojim sukobljenim osjećajima prostora za suživot. Budite dobri prema sebi. I upamtite: niste sami 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.