Bježimo u dvorac Sanc. Michael

Oblačnu i tmurnu Rijeku opet smo zamijenili s izletom u Istru. Ovog puta putokaz nas je odveo u Medieval Theme Park Sanc Michael koji je udaljen oko tri kilometra od centra Svetvinčenta.

 

 

Putokaz do srednjovjekovnog drvenog dvorca dobro je označen tako da su male šanse da ćete se izgubiti. Moram samo napomenut kako je već sad sezona na izmaku snaga i park izvan sezone radi samo vikendom od 12-19h. Park ima i mogućnost rezervacije cijelog prostora za privatne zabave i rođendane.

Na samom ulasku čekaju vas velika drvena vrata koje za svoj posjetitelje otvara jedna vještica i vodi vas imanjem kroz maslenik do samog drvenog dvorca površine 400 kvadratnih metara, izgrađen od drvenih trupaca. Kupljenom ulaznicom dobivate tickete za četiri različite atrakcije koje se izvršavaju u određenim terminima. Sve termine i putokaz oko dvorca dobijete na planu prilikom ulaza. A sami dvorac nudi i srednjovjekovni meni, tako da možete slobodno ručati ili popiti kavu i sok. Preporučujem da uzmete gotovinu jer kartice u srednjem vijeku ipak ne primaju.

 

 

U dvorcu možete vidjeti razne prostorije kao sobu istine, ili pak sobu jedne vještice koja slobodno šeta okolo dvorca i svojim vještičji smijehom straži dječicu koja trčkaraju po parku dvorca.

Park dvorca osim kućice za princeze i prinčeve sadrži i labirinte, kućice na drvetu, razne ljuljačke, a uz sve to tu su i domaće životinje. Pa tako možete uživati uz jahanje ponija ili vožnju kočijom oko dvorca, tu je jedna jako umiljata koza koja se voli češkati, zločesti zeko Šlapić koji voli bježati, tovar i druge domaće životinje.

 

 

 

Ako su Vam djeca premala možete se umjesto njih okušati u streličarstvu baš kako se to nekad i radilo. Dok će djeca uz jahanje i igru moći uživati u jednom starinskom ringišpilu i vrtuljku za čiji pogon su potrebne ruke snažnog viteza.

Naš boravak unutar dvorca trajao je oko dva sata, nakon čeka su neki umorno zaspali u autu, a mi maštali o nekom drugom izletu.

 

 

_________________ POVEZANI ČLANCI __________________

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.